Översikt

The North Face Experience

Sugen på ett riktigt äventyr med unika toppturer i storslagen terräng? Då ska du hänga med på The North Face och Naturkompaniets sexdagarsresa till Sylarna!

Vi tar nattåget till Åre där vi utrustas med allt vi behöver från The North Face sortiment och därefter ger vi oss ut dig ut på en fyradagarstur i makalöst vinterlandskap tillsammans med delar av The North Face atletteam och lokala guider. Vi bor på fjällstationer och ute i tält ute på fjället. Du kommer att få låna det mesta av det bästa för att göra din upplevelse så bekväm som möjligt och du får även med dig en fleecetröja och mössa hem som minne av äventyret.

Resan med The North Face till Sylarna erbjuder stora naturupplevelser med varierade åk. Vi åker sent på säsongen när vädret oftast är stabilt. Du behöver ha vana av topptursåkning men skidåkningen kräver ingen expertnivå. Gruppen kommer att delas upp efter erfarenhet och nivå hos deltagarna för att alla ska få ut så mycket som möjligt av skidåkningen och upplevelsen på fjället. En unik och inspirerande upplevelse i orörd terräng.

Vi är en liten grupp, max 12 deltagare med två grupper  om 6 deltagare. 

Reseprogram

 • Dag 1 Avresa på kvällen

  Vi samlas på Stockholms centralstation för att kliva ombord på nattåget mot Åre/Duved. Detta är en klassisk rutt mot Jämtlands fjällvärld. Vi inkvarterar oss i sovvagn, två personer per kupé

 • Dag 2 Ankomst till Jämtland

  Ankomst till Åre. Vi samlas för ett uppstartsmöte i Naturkompaniets butik.  Här blir vi bjudna på frukost och får träffa The North Face personal som kommer att berätta mer om de närmsta dagarna, området vi ska besöka och inte minst utrustningen vi får låna. Här kommer vi också att packa våra ryggsäckar och kan lämna kvar väskor och bagar som inte ska med ut på fjället.
  Efter lunch far vi vidare mot Storulvåns fjällstation. Här kan de som behöver komplettera sin utrustning med det man valt att hyra innan vi beger oss  ut på fjället.
  Vi går på fjällskidor och drar en pulka per två personer. På vägen mot Sylarna stannar vi till för ett lättare åk och kan testa så att all utrustning fungerar som den ska.
  Ankomst till Sylarnas fjällstation på kvällen. Efter middagen samlas vi för genomgång av morgondagn och sista minuten planering utifrån väntat väder.
  Övernattning på Sylstationen

 • Dag 3 Toppturer

  Efter frukost beger vi oss ut för en heldag med toppturer. Vi delar upp oss i två grupper utifrån tidigare erfarenhet och de lokala förhållandena. Lunch äter vi ute på fjället om vädret tillåter. Sen eftermiddag samlas vi på Sylstationen för att skryta om dagens åk. Gemensam middag följt av genomgång av morgondagens aktivitet. Övernattning på Sylstationen

   

 • Dag 4 Heldag med vintertältning

  Idag blir det en heldag ute på fjället som kröns med en alldeles speciall upplevelse - att övernatta ute på vinterfjället i tält! 
  Efter frukost packar vi våra pulkor för att bege oss längre in i Sylmassivet. Nu kommer all vår utrustning verkligen till sin rätt och vi får chansen att uppleva något alldeles speciellt. För den som gjort det förr blir det en ny upplevelse med ny och spännande utrsutning att använda och för den som inte vintertältat förr blir det en först inblick i hur bekvämt det faktiskt kan vara. Och detta trots att vinterfjället bara är en tältduk bort. När vi nått lägerplatsen förbereder genom att slå upp våra tält innan vi beger oss upp för dagens turer. Lunch äter vi i läger eller uppe på fjällsidan utifrån vad vädret medger. 
  Efter dagens åk samlas vi i lägret igen och lagar en härlig måltid tillsammans. Aldrig smakar en middag så gott som i det fria efter en skidtur!När mörkret lägger sig tar vi plats i tälten och kan krypa ner i sköna sovsäckar. Man somnar gott efter denna dag fylld av upplevelser.

 • Dag 5 Åter mot Storulvån

  Vi vaknar tidigt i vårt basecamp och kan snart njuta av en kopp varmt kaffe eller te medan vi lagar vår frukost tillsammans. Vi packar ihop lägret i våra pulkor och går mot dagens första åk. Efter lunch ska vi styra skidorna tillbaka mot Storulvån och fjällstationen, där belöningen väntar i form av en varm bastu och en god middag.
  På kvällen kan vi sedan krypa ner i sköna sängar för en välförtjänt nattsömn

 • Dag 6 Hemresa

  För den morgontidige finns möjlighet till några avslutande åk på närbelägna Getryggen. Efter tidig lunch tar vi bussen mot Åre och byter om till reskläder. Vi säger tack till våra nyvunna vänner för denna gång och kan ta plats på tåget fyllda av minnen från The North Face Experience!

  Åter i Stockholm på kvällen 

 • Observera! Väderförhållanden

  Vid alla fjällaktiviteter är det väderförhållandena som avgör om vi kan genomföra en tänkt aktivitet eller ej. Vädret kan slå om mycket snabbt i fjälltrakterna och vi håller konstant uppsikt över alla tecken på förändringar. Vind och nederbörd ställer inte bara till med obehag, utan kan även leda till direkt säkerhetshotande situationer. Detta är gäller i extra hög grad på vintern när låga temperaturer snabbt kan skapa besvärliga situationer.

  Därför kan våra guider och färdledare komma att behöva lägga om programmet med mycket kort varsel för att värna om säkerheten i alla lägen.

Resans höjdpunkter

 • Unika åk i orörd terräng
 • Vintercamping ute på fjället
 • Färdas för egen maskin genom Sylmassivet - både på längd och uppför
 • Bastu, middag och avkoppling på fjällstationen på kvällarna
 • Testa utrustning från The North Face och inspireras av delar av deras globala atletteam

Karta

Resfakta

Reslängd 6
Avreseort Stockholm
Avresor 12/4
Pris Från 18 900 kr
I priset ingår
 • Tåg med sovvagn Stockholm Central - Åre
 • Dagtåg Åre - Stockholm
 • Lånad utrustning från The North Face
  • Skalplagg, jacka och byxor
  • Ryggsäck
  • Sovsäck
  • Tält
 • Säkerhetsutrustning
 • Helpension från frukost dag 2 till frukost dag 6
 • Övernattning i flerbäddsrum/tält
 • Guide för toppturer
 • Lån av liggunderlag, fjällskidor och pulka
I priset ingår ej
 • Mat under tågresan
 • Alpina turskidor, telskopstavar och pjäxor (kan hyras)
 • Hjälm

Resevillkor
Läs våra fullständiga resevillkor här »

Anslutningsort

Uppsala
Gävle
Sundsvall
Östersund

Resplan

Dag 1; 12/4 Möte i Stockholm och avresa med nattåg.
Dag 2; 13/4 Ankomst till Åre. Uppstartmöte i Naturkompaniets butik. Vidare till Sylarnas fjällstation.
Dag 3; 14/4 Heldag med toppturer. Övernattning på Sylstationen.
Dag 4; 15/4 Med skidor till lägerplats, toppturer. Övernattning i tält.
Dag 5; 16/4 Åter till Storulvån. Bastu, avkoppling och middag.
Dag 6; 17/4 Frukost. Dagtåg mot Stockholm. Åter i Stockholm på kvällen.

Boende

Flerbäddsrum på fjällstation

Tält (tvåmans)

Resesätt Tåg
Resans karaktär

Skidresa för vana skidåkare. Den här resan ställer vissa krav på fysisk form och erfarenhet av toppturer. Nivån på utförsåkningen är lätt till medel men på varierande underlag.

Deltagarantal

Min 8, max 12

Medlemskap i kundklubb 365 krävs
Bli medlem i Naturkompaniets kundklubb här » 

Rådgivning om utrustning
Boka rådgivning med personlig säljare i butik här »

Bra att veta

Det mesta av utrustningen ingår i resans pris men personlig utrustning för själva toppturerna förväntas du ta med själv. Behöver du komplettera finner du förslag på utrustning nedan. Kontakta din närmsta Naturkompaniet butik om du vill ha tips och förslag kring din utrustning.

Ryggsäck Jetforce Pro Backpack 25L
Skidor G3 Findr102 
Handskar Hestra 
Aclima Warmwool Overall 
Hjälm Giro Grid Mips