Översikt

Bikepack i Sörmland

Följ med på en rolig och vacker äventyrscykling längs grusväg, stig och asfalt genom vackra Sörmland. Med lagom tungt packade cyklar snirklar vi oss fram genom det varierade sörmländska landskapet och det är svårt att förstå att vi bara en en timmes resa från Stockholm. På kvällarna lagar vi gemensamt middag, kanske tänder en lägereld, och kryper sedan in i våra sovsäckar för att vila inför nästa dags etapp. Vi har också lagt in några extra komforthöjare längs turen. Dag två kommer vår supportbil ut med extra god middag och som vi lagar tillsammans. Den sista natten bor vi på vandrarhemmet i den pittoreska lilla staden Trosa, som vi också hinner utforska.

Detta är en resa för dig som vill pröva bikepacking! Här får du, tillsammans med våra guider njuta av fyra dagars bikepacking genom ett vackert Sörmland. Turen startar i Gnesta dit du kan ta dig med pendeltåg från Stockholm. Efter att gemensamt gått igenom packning och förberett våra cyklar rullar vi iväg. Första dagen cyklar vi ca 60 km och övernattar vid vindskyddet vid Ösjön. Vi lagar gemensam middag och kan kura runt elden tills det är dags att krypa in i tälten. Dagen efter startar vi tidigt då vi har turens längsta etapp framför oss. Efter ca 100 km är vi framme vid Breviks tältplats i anslutning till Nynäs naturreservat. Vid tältplatsen finns toaletter och grillplats. På kvällen kommer vår supportbil ut med allt vi behöver för att laga en riktig festmåltid i naturen. Vi somnar snabbt i tälten efter dagens ansträngningar. Dagen efter är kortare så vi får vila våra ben lite. Vi fortsätter mot lilla pittoreska staden Trosa där vi bor vår sista natt på vandrarhemmet. Sista dagen sätter vi sikte på Gnesta dit vi har ca 50 km. På eftermiddagen rullar vi in och turen avslutas.Reseprogram

 • Dag 1 Start i Gnesta

  Du tar dig på egen hand till Gnesta station, där vi samlas kl 10.00. Vi går igenom vår utrustning och ser att alla är ordentligt packat. Efter en orientering kring vägen vis ska ta beger vi oss iväg längs mala vägar och stigan till dagens etappmål - Ösjöns vindskydd där vi övernattar.

  Cykling ca 65 km

 • Dag 2 Mot Nynäs naturreservat

  Idag startar vi tidigt med frukost som vi lagar tillsammans ute i det fria. Vi har en lång dagsetapp som vi avslutar vid tältplatsen vid Brevik i Nynäs naturreservat. På vägen kommer vi att prova flera sorters underlag för vår cykling och mitt på dagen söker vi oss till en natuskön plats där vi tar en stud välförtjänt vila mendan vi avnuter vår medhavda lunch. På sena eftermiddagen anländer vi till Brevik och kan sätta upp vårt läger. Lite senare anländer Supportbilen med kvällens middag och diverse godsaker. Efter en stud vid lägerelden känns det skönt att krypa ner i soväckarna! 

   Cykling ca 80 km 

 • Dag 3 Längs kusten mot Trosa

  Frukost i lägret och packning av cyklarna innan vi beger oss norrut längs kusten mot Trosa. Vägen följer kustlinjen och här finns utmärkta möjligheter att stanna till och njuta av ett helt annat landskap än det vi sett i det inre av Sörmland. Vi kommer fram till Trosa på eftermiddagen opch här bor vi på vandrarhemmet där vi också lagar gemensam middag. Efter att ha checkat in på vandrarhemmet tar vi en kortare cykeltur och upptäcker omgivningarna.

  Cykling ca 45 km

 • Dag 4 Åter mot Gnesta

  Efter gemensam frukost på vandrarhemmet sätter vi kurs mot Gnesta. Vi cyklar genom det böljande Sörmländska landskapet tillbaka till vår startpunkt för resan, dit vi anländer på eftermiddagen. Efter att ha återtställt lånad utrustning kan vi tar faväl och båbörja resan hemåt - fyllda av upplevelser och väl för beredda för ett nytt bikepack äventyr i framtiden. 

Resans höjdpunkter

 • Fyra dagars äventyrscykling genom det vackra Sörmland
 • Två nätter i tält
 • En natt boende på vandrarhem i Trosa
 • All mat under turen ingår
 • Boende i tält och gemensam utrustning för matlagning ingår
 • Erfarna guider som delar med sig av sina kunskaper och tips

Karta

Resfakta

Reslängd 4 dagar
Avreseort Gnesta
Pris Från 9 900 kr
Detaljerade priser

Boka tidigt rabatt 500 kr.  Ange kod TIDIGT vid bokning, senast 11 juni.

I priset ingår
 • Alla måltider under turen
 • Gemensam köksutrustning
 • Boende i tält två nätter
 • Boende på vandrarhem i Trosa
 • Guider
 • Förträff/webbmöte
I priset ingår ej
 • Personlig utrustning (kläder, sovsäck,etc)
 • Cykel mountainbike eller gravel
 • Snacks och energidrycker etc
 • Resa till och från Gnesta
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd

Resevillkor
Läs våra fullständiga resevillkor här »

Resplan

Dag 1. Samling vid 10-tiden, övernattning i tält
Dag 2. Cykling, 65 km, övernattning i tält/vindskydd
Dag 3. Cykling, 75 km, övernattning på vandrarhem
Dag 4. Cykling, 45 km, avslut efter lunch

Boende

Två nätter i tält/vindskydd och en natt på vandrarhem

Resans karaktär

Det här en bra tur för dig som provat att cykla lite längre etapper tidigare. För att njuta av turen måste du ha normalt god kondition och vara bekväm med att cykla en dagsetapp på upp till ca. 8 mil med packning.

Deltagarantal

Min 6, max 8

Medlemskap i kundklubb 365 krävs
Bli medlem i Naturkompaniets kundklubb här » 

Rådgivning om utrustning
Boka rådgivning med personlig säljare i butik här »

Bra att veta

För att kunna genomföra turen behöver du en mountainbike eller gravelcykel av god kvalitet samt packväskor för en flerdagarstur. En utrustningslista kommer att skickas ut till deltagarna i god tid innan turen och vi kommer också  att genomföra en digital förträff där det finns möjlighet att ställa frågor och diskutera utrustning.

Utrustningstips
Detaljerad utrustningslista får du från oss 3 - 4 veckor föra avresa. För denna resa vill vi särsklit föreslå följande utrustning som du kan hitta i vår webbshop.
Sovsäck
Första hjälpen set
Fjällräven Fleece

Hyr utrustning i butik
Utrustning finns också att hyra läs mer här »